Elismerés a kerületi élsportolóknak – Sportot választottak Újbudán

Szép számban vettek részt családok és sportolók az idei Válassz Sportot Újbudán! eseményen. A Sport11 Sportközpontban az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. által rendezett sportágválasztón 65 olyan versenyző és edző részesült elismerésben, aki Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon jeleskedett 2023-ban.

Az idén szeptember 9-én már 12. alkalommal megrendezett ingyenes családi rendezvény, a Válassz Sportot Újbudán! fő célja ismét az volt, hogy minden gyermek találjon rá a neki kedves sportágra, egyúttal arra az újbudai egyesületre, ahová edzeni járna. A Kánai úti Sport11-be mintegy 50 egyesület települt ki – köztük olyan nagy kerületi klubok, mint az OSC, a MAFC vagy a BEAC –, közel ötezer gyerek és felnőtt ismerkedhetett 40 sportággal. A családok mellett több kerületi iskola is nagy létszámmal képviseltette magát.


A résztvevők – köztük a 60 pluszos korosztály tagjai – számtalan sportot próbálhattak ki az egyesületi sátraknál, a pályákon, a medencékben, illetve a tornacsarnokban, vagy az Újbuda Mountain Bike és Szabadidő SE, valamint a Castor SE által birtokba vett kerékpárpályákon.


Az eseményen adták át a polgármesteri dicséretet és a vele járó pénzjutalmat azoknak a kerületi sportolóknak, akik 2023-ban nagy nemzetközi versenyeken állhattak dobogóra. Idén eddig atlétika, kajak-kenu, harcművészetek, triatlon, vízilabda, öttusa, ökölvívás és akrobatikus rock & roll sportágakban kaptak érmet újbudai versenyzők. A díjazottak között volt Kisbán Zsófia kenus, aki a dániai maraton-világbajnokságon szerzett aranyérmet 3600 méteren, valamint Újbuda egyik legsikeresebb egyesülete, a Rock & Magic SE. Az akrobatikus rock & roll csapat ez évben megdöntötte saját rekordját: versenyzői öt világbajnoki és négy Európa-bajnoki címet hoztak haza, így a Rock & Magic tízéves fennállása alatt már 21 vb-címet söpört be.


Az önkormányzat összesen 30 millió forintnyi pénzjutalmat osztott ki, és a költségvetésben továbbra is helyet kapnak az utánpótlás-nevelésre és az élsportra fordított összegek. – Büszkék vagyunk rá, hogy az újbudai egyesületek ennyi kiváló sportolót adnak nemcsak a kerületnek és Budapestnek, hanem az egész világnak – mondta köszöntőjében dr. László Imre polgármester. Bakai-Nagy Zita alpolgármester arról beszélt, milyen fontos, hogy minél több példakép szülessen a sportban, mert ezek jelentenek motivációt a következő generációnak. 

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support