Célegyenesben a Diabétesz Centrum

Már idén fogadhatják a cukorbetegeket. Az utolsó simításokat végzik az önkormányzati forrásból létesülő kerületi Diabétesz Centrumon.

Fontos fejlesztést hajtott végre Újbuda Önkormányzata, amikor tisztán önkormányzati forrásból létrehozta a cukorbetegségben szenvedőket fogadó Diabétesz Centrumot.

A Móricz Zsigmond körtéren álló épületben lassan befejeződik a munka; frissen festett falak, vakító fehér bútorok fogadták a legutóbbi bejáráson a hivatal munkatársait.
Az egyedülálló egészségügyi intézményben a felnőtt és a gyermek páciensek egyaránt komplex ellátásban részesülnek majd, a vizsgálatokon, kezeléseken kívül tanácsadáson is részt vehetnek.

A bejáráson a sok évtizedes orvosi gyakorlattal bíró dr. László Imre polgármester hangsúlyozta, hogy a diabétesz népbetegség, amely a lakosság közel 10 százalékát érinti, ezért is hiánypótló Újbuda egészségügyi fejlesztése. A központ várhatóan már idén ősszel fogad betegeket.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support