Hatalmas érdeklődés kísérte a kerület legnagyobb sportrendezvényét

Rekordmennyiségű, közel ötezer látogatót számlált a múlt hétvégén – immáron 12. alkalommal – megrendezett nagyszabású, kerületi sportesemény, a „Válassz Sportot Újbudán!”. A 40 sportágat felvonultató és 50 egyesületi szakosztályt bemutató családi rendezvénynek ezúttal is a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont adott otthont.

Az esemény dr. László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita sportért felelős alpolgármester köszöntőjével vette kezdetét, a rendezvény házigazdája és szpíkere Tőrös Balázs volt. Díszvendégként jelen volt Kiss Péter Pál paralimpiai bajnok, háromszoros para-kajak világ- és Európa-bajnok, Horváth Gábor, a kerület kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros vb-győztes kajakosa, valamint a hazai ökölvívás egyik legnagyobb alakja, a világ- és Európa-bajnok Erdei Zsolt.

A résztvevők számtalan program és sportolási lehetőség közül választhattak: korcsoporttól függetlenül vidám és játékos formában ismerkedhettek meg a népszerű és a kevéssé ismert, ám annál érdekesebb sportágakkal, például a búvárkodással, a falmászással, különböző labdajátékokkal, harcművészetekkel, táncokkal, egyéni- és csapatsportokkal egyaránt. Nemcsak a gyerekekre, de a szépkorúakra is kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők. A 60+-os korosztály tagjai is rengeteg nekik tetsző sportágat próbálhattak ki.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a Kelenföldi pályaudvar metróvégállomásától induló, ingyenes buszjáratokkal segítette az eseményre kilátogatók közlekedését.

Az esemény legfőbb célja, hogy rátalálhasson minden gyermek a számára legkedvesebb sportágra, és egyúttal arra az újbudai egyesületre is, ahová örömmel járna edzeni.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support