Még zöldebb lesz a Gazdagréti tér

Folytatódik a „zöldítés” a Gazdagréti téren, a cél a zöldfelület növelése, a burkolt terület csökkentése. A korábbiakhoz szín- és formavilágukban illeszkedő, összefüggő zöldfelületek nagyobb mértékben megtarthatják a csapadékvizet. A buszmegálló melletti felső területrészen összesen 230 négyzetméterre hat, a középső részen 84 négyzetméterre három új zöldfelületi idom kerül.

Bár a tervezéskor meglehetősen sok közművel kellett számolni, a lombkorona területének növelése fontos cél, így 18 új fának találtak helyet. Ez mintegy 35 százalékkal javítja a tér lombkorona-borítottságát. A meglévő növényzet, illetve gyep rehabilitálása mellett több mint 1200 cserjét és évelőt ültettek ki, a fákhoz pedig öntözőzsákokat tesznek. A kerékpárral közlekedőket nyolc új kerékpártámasz várja majd, emellett 11 padot is elhelyeznek a téren.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support