test

Fókuszban a gyerekek biztonsága az oktatási intézmények környékén

Biztonságos iskolakezdés
Elkezdődött az iskola, és az újbudai közterület-felügyelet (ÚBKF) szeptemberben a rendőrséggel együtt segíti a gyermekek biztonságos közlekedését Újbudán.
Újbuda Közterület-felügyelete idén is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy mindenki biztonságban érkezzen meg az iskolába. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a gyerekek iskolába, illetve hazafelé menet inkább egymásra figyelnek, mintsem a közlekedés szabályaira, ezért a XI. kerületben a közterület-felügyelet munkatársai segítik reggelente az oktatási intézmények környékén a gyalogos közlekedést, a diákok biztonságos áthaladását az átkelőhelyeknél, különösen ott, ahol nincs közlekedési jelzőlámpa.

Láthatóbb gyalogátkelők
Hogy ne a közlekedés miatt legyen izgalmas a tanévkezdés, Újbuda Önkormányzata az iskolák közelében lévő gyalogátkelőhelyek elé figyelmeztető jeleket tett a burkolatra. 2022-ben már 16 helyszínen festették fel ezeket a jelzéseket, idén pedig újabb hat helyen, a Menyecske, az Albert és a Gépész utcában, illetve a Tétényi út–Csorbai utca kereszteződésében figyelmeztetik az iskolák környékére érkező autósokat arra, hogy vezessenek óvatosabban, ügyeljenek jobban a gyermekek biztonságára. A Tömös utcánál elkészült a piros festékréteggel kiemelt gyalogátkelő, amelyet messzebbről is jól láthatnak a sofőrök. Hat újabb helyszínen okoszebrákat is kialakított a kerület, LED világítással: Rétköz utca–Penny Market, Rétköz utca–Eleven Center, Rétköz utca–Kaptárkő utca, Rétköz utca–Ramocsa utca, Gazdagréti út–Angyalka utca, Gazdagréti út–Tűzkő utca csomópontokban.

Puszi és menj!
Tavaly óta Kiss & Go táblák segítik a szülőket a Bikszádi utcában, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola, illetve az Ercsi utcában, az Újbudai Mogyoróskert Bölcsőde előtt, idén pedig már a Köbölkút utcai általános iskolánál is. Az intézmények vezetőivel közösen kialakított rendszer célja, hogy gyorsítsa a reggeli és délutáni forgalmat, biztonságosabbá tegye a közlekedést a gyerekektől nyüzsgő helyszíneken.
A kiegészítő táblán feltüntetett időszakokban és meghatározott ideig azok állhatnak meg ott, akik gyermeküket hozzák-viszik az intézményekbe (máskor bárki várakozhat a kijelölt helyeken). A táblák kihelyezésén túl szegélyfestések is készülnek ezeken a területeken.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support