Nyitott szertárkapuk Újbudán is

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.

A fővárosban tizennégy hivatásos tűzoltó-parancsnokságon várja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a kicsiket és nagyokat, köztük a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon is (1113 Budapest, Tas vezér utca 9.).

Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. 

Megtekinthetőek, bizonyos esetekben kipróbálhatóak is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Különleges programot kínál a negyedik kerületi Tűzoltóskanzen, amely délelőtt fél 10-től várja a látogatókat a Katasztrófavédelem Központi Zenekara fellépésével, továbbá a tűzoltás, tűzoltók történetét bemutató Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is várja a látogatókat.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support