Sérültek javára adakoztak Újbuda vállalkozásai

Összesen 72 kerületi cég és nagyvállalat képviselője vett részt Újbuda Önkormányzatának jótékonysági rendezvényén, az Eperpartin. A tavaly hagyományteremtő szándékkal indult kezdeményezés azzal a szándékkal jött létre, hogy felhívja a figyelmet egy-egy Újbudán működő nonprofit segítő szervezetre, és adományokat gyűjtsön neki. Idén a Bliss Alapítvány volt a kedvezményezett. Az Őrmezőn működő szervezet nem beszélő, súlyosan, halmozottan sérült fiatalokat tanít alternatív módon kommunikálni, komplex, magas színvonalú képzést nyújtanak gyerekeknek és gyógypedagógusoknak.

Az eseményen Kálmán Zsófia alapító tag és Trexler Erik ügyvezető ismertette az alapítvány munkáját, mások mellett felszólalt Göncz Kinga, a Bliss Alapítvány fővédnöke és László Imre, Újbuda polgármestere.

A partira meghívott cégek korábban többször is bizonyították, hogy nyitottak a jótékonykodásra és az önkéntes segítségre: az önkormányzattal közösen részt vettek már óvodai kerítés festésében, faültetésben, a Sas-hegy megtisztításában. Ezúttal csak a rendezvényen több mint ötmillió forint gyűjtöttek össze a Bliss Alapítványnak, de az adományozás még nem zárult le.

– Újbuda vállalkozói emberségből és önzetlenségből ismét jelesre vizsgáztak – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Újbuda polgármestere.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support