Közösségi kert Gazdagréten

– Összesen 134-en jelentkeztek a Törökugrató utca közelében frissen átadott közösségi kert 28 ágyására, de most ennél nagyobb területet nem szerettünk volna elkülöníteni erre a célra – mondta el a gazdagréti közösségi kert avatóünnepségén Bakai-Nagy Zita környezetvédelemért felelős alpolgármester, Gazdagrét önkormányzati képviselője.

Az újbudai lakótelepeken hatalmas az igény a kertészkedésre: akik most nem nyertek a sorsoláson, jelezték, hogy már alig várják a következő lehetőséget. Újbuda öt meglévő ilyen kertje köré már igazi közösség szerveződött: az ágyástulajdonosok sokat találkoznak, megosztják tapasztalataikat és segítik egymást. A legtöbb esetben Facebook-csoportot is létrehoznak, ahol például megszervezhetik az öntözést, ha egyikük elutazna. A gazdagréti, immár hatodik újbudai közösségi kertet is felügyeli egy tapasztalt közösségi kertész, aki minden kérdésben a lakók rendelkezésére áll.
Az önkormányzat kezdőcsomagot adott a sorsolás nyerteseinek kertészkarrierjük beindításához: fejenként négy-négy paradicsom-, illetve paprikapalántát, minikapát, palántázó ásót, valamint öntözőkannát kaptak, amit az e célra épített szerszámoskamrában tárolhatnak. Az átadón részt vett Keller Zsolt, Gazdagrét másik képviselője is.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support