Versmaraton Őrmezőn

A hagyományoknak megfelelően Őrmezőn, a Költők parkjában idén is versmondással tisztelegtek a profi és az amatőr versmondók a magyar költészet nagyjai előtt.

Zelei Bori, a 2021-ben elhunyt Zelei Miklós lánya édesapja Egy csikk búcsúszavai című kötetéből olvasott fel két prózát a költő, író emlékpadjánál, Horváth Orsi, az Őrmezei Közösségi Ház kulturális szervezője pedig Kalász Márton A rózsafestő című művét olvasta fel az ugyancsak 2021-ben elhunyt költő, műfordító padjánál.

Görög András, az önkormányzat kulturális és köznevelési bizottságának elnöke, Bába Szilvia és Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő virággal tisztelgett az emlékhelyeknél. Az ünnepségen közreműködött a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium Weiner Brass fúvósegyüttese, az Őrmezei Általános Iskola kórusa, az Őrmezei Közösségi Ház ifjúsági színjátszókörének négy tagja, valamint Jegercsik Csaba színművész. Előadásukban Zelk Zoltán, Kálnoky László, József Attila, Petőfi Sándor, Kormos István versei hangzottak el. Utána az amatőr versmondó gyerekeké volt a színpad, délután pedig a felnőttek léptek fel.

T. K.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support