Segít Újbuda a bethlenes diákoknak

Újbuda kész az állam helyett segíteni, hogy a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyama osztálykirándulásra mehessen. Ha nem sikerül más megoldást találni, az önkormányzat kifizeti a kísérő tanárok költségeit.

„2023. március 22-én arról kaptunk értesítést, hogy a 11. évfolyam számára tervezett 3 napos, 2 éjszakás osztálykirándulás elmarad, mert Önök mint fenntartó nem kívánják megfizetni a kísérő tanárok részére a törvényileg biztosított ügyeleti díjat” – írta a bethlenes szülői munkaközösség a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatójához címzett levelében, miután kiderült, a tankerület nem finanszírozza a tizenegyedikesek háromnapos osztálykirándulását. A tankerület válaszában az intézmény fenntartási költségeinek jelentős növekedésére hivatkozott, ami miatt ebben a tanévben nincs fedezet többnapos osztálykirándulások finanszírozására, és inkább egynaposok szervezését javasolták.


Újbuda polgármestere, László Imre és Orosz Anna, a kerület országgyűlési képviselője levélben fordult Hományi Tamáshoz, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatójához, hogy megoldást találjanak a problémára. Arra kérték, személyes találkozón egyeztessenek arról, miért nem tudja vagy akarja vállalni a tankerület az osztálykirándulásokat kísérő pedagógusok költségeit.


László Imre Facebookon közzétett közleményében kifejette: „Abban bízunk, hogy a tankerület vezetője egyetért velünk, fontos a pedagógusok megbecsültsége, nem várható el a tanároktól, hogy ingyen végezzenek el olyan munkát, amiért a törvény betűje szerint plusz juttatás járna nekik. Megoldást keresünk. Bízunk abban, hogy a tankerület mielőbb választ ad nekünk, és közösen el tudjuk érni, hogy a kerületben egyetlen osztálykirándulás se maradjon el anyagi okok miatt.”

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support