Keressük az év családbarát vállalkozását!

Újbuda Önkormányzata a lakosság, azaz az ÖNÖK ajánlása alapján szeretné a CSALÁDBARÁT VÁLLALKOZÁS ÚJBUDA 2023 díjjal elismerni azt a kerületünkben működő Vállalkozást, aki családbarát szemléletével és intézkedéseivel kiemelkedően támogatja munkavállalóit a család-munka egyensúly megteremtésében, ahol egy családalapítás előtt álló fiatalnak éppúgy jó dolgozni, mint egy kisgyerekes szülőnek, vagy egy idős, beteg hozzátartozóját ápoló munkavállalónak.

Hogy melyek lehetnek ezek a családbarát intézkedések?

  • Családbarát munkarend, munkaidő: részmunkaidő, rugalmas munkavégzési lehetőség, esetleg home office, vagy távmunka lehetőség.
  • Rugalmasság a váratlan események kapcsán: pl. orvosi vizsgálatokra történő elengedés munkaidőben.
  • Gyermekneveléshez nyújtott támogatások: az iskolakezdési, beiskolázási támogatás, céges ösztöndíj, saját bölcsőde, óvoda, esetleg hozzájárulás a havidíjakhoz.
  • Kegyeleti támogatások.
  • Egészségmegőrzés: a családtagokra is kiterjedő egészségbiztosítás, prevenciós programok, sportolási lehetőségek támogatása.
  • A cég által biztosított, vagy támogatott tréningek és coaching lehetőségek pl. családi időmenedzsment fejlesztés, stresszkezelés, munkába való visszatérés témában.
  • Gyereksarok, szoptató szoba kialakítása arra az esetre, ha bármilyen okból a szülőnek be kell vinnie gyermekét a munkahelyére.
  • Stb.

Ha a látóterében van olyan vállalkozás/cég, vállalkozó, aki az Ön véleménye szerint működése során fenti intézkedésekkel támogatja családos munkavállalóit, figyelembe veszi érdekeit, kérjük, ajánlja őt! Kérjük, minden esetben indokolja az ajánlást!

Ajánlásaikat 2023. október 16-ig várjuk a csaladbarat@ujbuda.hu e-mail címen, valamint Újbuda Önkormányzata 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. földszintjén a recepciónál kihelyezett gyűjtőládába. Ajánlószelvények letölthetőek a www.ujbuda.hu/ linkről, valamint hozzáférhetőek az Önkormányzat recepcióján.

A beérkezett ajánlások alapján felvesszük a kapcsolatot a vállalkozásokkal, hogy megismerjük mi is a családbarát intézkedéseket.

A kitüntető címet 2023-ban az a vállalkozás nyerheti el, aki a legtöbb lakossági ajánlást kapja, és az Önkormányzat munkatársai által megismert intézkedések során a legjobb az értékelése. Az értékelések ismeretében a végső döntést a Képviselő-testület hozza meg, várhatóan a decemberi testületi ülésen. Az eredményről írásban értesítést küldünk a jelölteknek.

A pályázat során elnyerhető díjak, lehetőségek

A nyertes vállalkozás erkölcsi elismerésben részül, mely szerint jogosulttá válik a Családbarát Vállalkozás Újbuda 2023 cím használatára, valamint a Média 11 Kft. (Újbuda TV, Újbuda újság, Újbuda facebook oldal) a legjobb válallkozással riportot készít, mely riport a helyi médiában bemutatásra kerül, ezzel bemutatva a jó gyakorlatot és így növelve a vállalkozás presztizsét, ismertségét.

Az ajánlólap ide kattintva érhető el.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support