Rájátszásban a BEAC kosarasai

Miután legyőzték a Csatát a Ludovika Arénában, biztossá vált: a BEAC női kosarasai ott lesznek az NB I legjobb nyolc csapata között az idei playoff küzdelmekben.

A TF Vasas elleni győzelme után klasszikus ki-ki mérkőzés zajlott a Ludovika Arénában. A meccs a második és a harmadik negyedben dőlt el, az újbudaiak jelentős hátrányból felállva fordítottak, és előnyük kitartott a végső dudaszóig.
A harmadik negyedben az újbudai lányok egy 13-0-ás rohanással elléptek a Csatától, elsősorban a nagyszerű napot kifogó amerikai Morgan Greennek köszönhetően (25 pont, 7 lepattanó, 10 assziszt, 7 kiharcolt fault). A fővárosi rangadó vége hatpontos BEAC-győzelem lett, és ezzel eldőlt, hogy a BEAC a 2022/2023-as idényben a legjobb nyolcban végez a női kosárlabda NB I-ben. A háromhetes bajnoki szünet után az alapszakasz utolsó találkozóján, március 25-én a Cegléd ellen lép az újbudai gárda a Gabányi László Sportcsarnok parkettjére.

– Elképesztően büszke vagyok a védekezésünkre, az egész szezon során nem láttam még a maihoz hasonló teljesítményt, a játékosok egymást segítették ki – mondta a mérkőzés után Mészárosné Kovács Andrea, a BEAC vezetőedzője. – A csereként pályára lépő játékosok is rengeteget tettek a közösbe, szinte mindig volt valaki, aki húzta az együttes szekerét. A padról beszállók is bizonyították, hogy a jövőben több játéklehetőséget érdemelnek – tette hozzá az edző.

Ludovika Csata–E.ON ELTE BEAC 66-72 (19-7, 14-20, 9-23, 24-22)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support