Rájátszásban a BEAC kosarasai

Miután legyőzték a Csatát a Ludovika Arénában, biztossá vált: a BEAC női kosarasai ott lesznek az NB I legjobb nyolc csapata között az idei playoff küzdelmekben.

A TF Vasas elleni győzelme után klasszikus ki-ki mérkőzés zajlott a Ludovika Arénában. A meccs a második és a harmadik negyedben dőlt el, az újbudaiak jelentős hátrányból felállva fordítottak, és előnyük kitartott a végső dudaszóig.
A harmadik negyedben az újbudai lányok egy 13-0-ás rohanással elléptek a Csatától, elsősorban a nagyszerű napot kifogó amerikai Morgan Greennek köszönhetően (25 pont, 7 lepattanó, 10 assziszt, 7 kiharcolt fault). A fővárosi rangadó vége hatpontos BEAC-győzelem lett, és ezzel eldőlt, hogy a BEAC a 2022/2023-as idényben a legjobb nyolcban végez a női kosárlabda NB I-ben. A háromhetes bajnoki szünet után az alapszakasz utolsó találkozóján, március 25-én a Cegléd ellen lép az újbudai gárda a Gabányi László Sportcsarnok parkettjére.

– Elképesztően büszke vagyok a védekezésünkre, az egész szezon során nem láttam még a maihoz hasonló teljesítményt, a játékosok egymást segítették ki – mondta a mérkőzés után Mészárosné Kovács Andrea, a BEAC vezetőedzője. – A csereként pályára lépő játékosok is rengeteget tettek a közösbe, szinte mindig volt valaki, aki húzta az együttes szekerét. A padról beszállók is bizonyították, hogy a jövőben több játéklehetőséget érdemelnek – tette hozzá az edző.

Ludovika Csata–E.ON ELTE BEAC 66-72 (19-7, 14-20, 9-23, 24-22)

A ROVATBÓL