Készen áll a Bohócos játszótér

A március 17-i hétvégén végre birtokba vehetik a gyerekek a felújítás után kibővült és teljesen megújult Bohócos játszóteret. A kivitelezőknek nem csupán a nagyobb esőzésekkel kellett megküzdeniük, de komoly beszerzési problémák is nehezítették munkájukat. A frissen vetett fűnek és a telepített gyepnek még szüksége van a tavaszi jó időre, hogy megerősödjön, ezért a játszótér egyes részei elkerítve maradnak, de ettől a játszóeszközöket zavartalanul használni tudják a gyerekek, és a futókört is birtokba vehetik a kocogók.

A kicsiket és a nagyobbakat új játékok várják: csúszdás mászóvárat, homokozót, hintákat, rugós játékokat, trambulint, hálós-forgó mászókákat, ügyességi eszközöket telepítettek. A régi, jó állapotú játékok a szükséges javítások után visszakerültek, a rossz állapotúakat pedig elbontották, helyükre hasonló funkciójú új eszközök kerültek. A gyermekek biztonságát ütéscsillapító burkolatok szolgálják.

A területre több pad, ülőke, hulladékgyűjtő és új ivókút is került, a homokozót pedig napvitorla árnyékolja. A játszótér jelképe, a fából készült bohócszobor nagyon elkorhadt, helyette új bohóc várja a gyermekeket. A zöldfelületek is megújultak: hét fát, közel 2000 cserjét és 2500 évelő növényt ültettek ki. A belső zöld területekhez és az ágyásokhoz automata öntözőrendszer készült.

A kerítésen kívüli részen megmaradt a sokak által kedvelt minifocipálya, és korszerűsítették a kosárlabdapályát is. Új sportterületként szabadtéri kondiparkot alakítottak ki, a park körül pedig 275 méteres futókört hoztak létre.

Az önkormányzat köszöni a szülők együttműködését, ötleteit, észrevételeit, melyek végigkísérték a tervezést és a kivitelezést, illetve a gyerekek türelmét, amivel kivárták, hogy a játszótér megújulhasson. Vigyázzunk rá, hogy sokáig ilyen maradhasson!

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support