Készen áll a Bohócos játszótér

A március 17-i hétvégén végre birtokba vehetik a gyerekek a felújítás után kibővült és teljesen megújult Bohócos játszóteret. A kivitelezőknek nem csupán a nagyobb esőzésekkel kellett megküzdeniük, de komoly beszerzési problémák is nehezítették munkájukat. A frissen vetett fűnek és a telepített gyepnek még szüksége van a tavaszi jó időre, hogy megerősödjön, ezért a játszótér egyes részei elkerítve maradnak, de ettől a játszóeszközöket zavartalanul használni tudják a gyerekek, és a futókört is birtokba vehetik a kocogók.

A kicsiket és a nagyobbakat új játékok várják: csúszdás mászóvárat, homokozót, hintákat, rugós játékokat, trambulint, hálós-forgó mászókákat, ügyességi eszközöket telepítettek. A régi, jó állapotú játékok a szükséges javítások után visszakerültek, a rossz állapotúakat pedig elbontották, helyükre hasonló funkciójú új eszközök kerültek. A gyermekek biztonságát ütéscsillapító burkolatok szolgálják.

A területre több pad, ülőke, hulladékgyűjtő és új ivókút is került, a homokozót pedig napvitorla árnyékolja. A játszótér jelképe, a fából készült bohócszobor nagyon elkorhadt, helyette új bohóc várja a gyermekeket. A zöldfelületek is megújultak: hét fát, közel 2000 cserjét és 2500 évelő növényt ültettek ki. A belső zöld területekhez és az ágyásokhoz automata öntözőrendszer készült.

A kerítésen kívüli részen megmaradt a sokak által kedvelt minifocipálya, és korszerűsítették a kosárlabdapályát is. Új sportterületként szabadtéri kondiparkot alakítottak ki, a park körül pedig 275 méteres futókört hoztak létre.

Az önkormányzat köszöni a szülők együttműködését, ötleteit, észrevételeit, melyek végigkísérték a tervezést és a kivitelezést, illetve a gyerekek türelmét, amivel kivárták, hogy a játszótér megújulhasson. Vigyázzunk rá, hogy sokáig ilyen maradhasson!

A ROVATBÓL