Újbuda Önkormányzata megvédte a Hamzsabégi sétány fáit!

Korábbi ígéretének megfelelően Újbuda Önkormányzata közigazgatási per keretében támadta meg a Déli Körvasút beruházás környezetvédelmi engedélyét, amelyet novemberben adtak ki. A keresetben azonnali jogvédelem iránti kérelemmel is élt az önkormányzat, a visszafordíthatatlan kárt okozó előkészítő munkák miatt; elsősorban a mintegy 1000 fát érintő fakivágás megelőzése érdekében.

A Fővárosi Törvényszék megalapozottnak találta az Önkormányzat beadványát és azonnali jogvédelmet rendelt el. A jogvédelem hatálya alatt a beruházó nem vághat ki fákat az érintett területen.

Ahogy a döntés fogalmaz: „[…] a bíróság akként foglalt állást, hogy kiemelt közérdek fűződik ahhoz, hogy a fák kivágására, mint visszafordíthatatlan környezeti károkozásra kizárólag azt követően kerülhessen sor, ha a bíróság a környezetvédelmi engedély jogszerűségét érdemben elbírálta.”

Újbuda Önkormányzata számára továbbra is a kerületben élők egészsége és tiszta levegőhöz, egészséges környezethez való joguk tiszteletben tartása az első.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support