Gyászol Újbuda

Rettenetes tragédia történt a múlt héten Újbudán: szolgálatteljesítés során életét vesztette Baumann Péter főtörzs­őrmester. A BRFK XI. Kerületi Rendőr­kapitányság körzeti megbízottját intézkedés közben késelte halálra támadója.

A rendőrség január 12-én este tíz után kapott bejelentést arról, hogy a XI. kerületi Lecke utca egyik társasházában egy ott lakó beszakította egy lakás ajtaját. (Sajtóértesülések szerint a zavartan, agresszíven viselkedő férfi már előző nap is próbálkozott ezzel.) A rendőrök nagy létszámban vonultak a helyszínre, és amikor a 35 éves férfit intézkedés alá vonták, az rájuk támadt – számolt be a police.hu. Három rend­őrt szúrt meg késsel, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte a férfit, akit elfogtak. A mentők a támadót és a megsebesített rendőröket is kórházba vitték. A szíven szúrt Baumann Péter a kórházban meghalt. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 esztendős.

– Megrendülve állunk a történtek előtt, és mély részvétünket fejezzük ki a fiatal rendőr hozzátartozóinak és a teljes rendőri állománynak – tette közzé László Imre, Újbuda polgármestere. – Ez a tragédia fájdalmasan élesen hívja fel a figyelmet arra, hogy rendőreink nap mint nap az életüket kockáztatják a biztonságunk és nyugalmunk érdekében – hangsúlyozta a kerület vezetője, aki azonnal minden segítséget felajánlott Újbuda Önkormányzata nevében. A Polgármesteri Hivatal épületére fekete zászló került ki, jelezve Újbuda lakosságának részvétét; a rendőrségi épületeken is fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegtek munkatársuk előtt. Január 13-án a Budapesti Rendőrfőkapitányság összes épületében megszólaltak a szirénák a hősi halottá nyilvánított Baumann Péter tiszteletére, délután 5 órakor mécsesgyújtással emlékeztek rá a XI. kerületi rendőrkapitányság épületénél.

Baumann Péter 2013. július 1. óta tartozott a XI. kerületi rendőrkapitányság állományába, 2018 decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok lett. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést érdemelt ki – közölte a BRFK. A közösség biztonságáért végzett munkájáért hét ízben kapott önkormányzati jutalmat.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support