Készül a Bohócos játszótér

Bár számos beszerzési probléma nehezíti a játszótér felújítását, jól haladnak a munkálatok, a tervezettek szerint december közepén újra birtokba vehetik a családok.

A Bohócos játszótér területe a jelenlegi mintegy 1000 négyzetméterről 1600 négyzetméterre bővül. Új játszóeszközöket telepítenek: a kisebbeknek csúszdás mászóvárat, homokozót, hintákat, rugós játékokat, trambulint, a nagyobbaknak hálós-forgó mászókákat, ügyességi eszközöket.

A jelenlegi jó állapotú játékok a szükséges javítások, felújítások után visszakerülnek, a rossz állapotúakat elbontják, helyükre hasonló funkciójú új eszközök kerülnek. A gyermekek biztonságát ütéscsillapító burkolatok szolgálják: a kicsik területén öntött gumiburkolat, a nagyok játékterén ütéscsillapító homokfelületek. A területre több pad, ülőke, hulladékgyűjtő kerül, lesz új ivókút, a homokozót pedig napvitorla árnyékolja majd. A játszótér jelképe, a fából készült bohócszobor nagyon elkorhadt, így helyette új bohóc várja majd a gyerekeket.

A kerítésen kívüli részen megmarad a sokak által kedvelt minifocipálya, és felújítják a kosárlabdapályát is. Új sportterületként szabadtéri kondiparkot alakítanak ki, a park körül pedig 275 méteres futókört hoznak létre.

A játszótéren belül és a külső területen is megújulnak a zöld felületek: hét fát, közel 2000 cserjét és 2500 évelő növényt ültetnek ki. A belső zöld felületekhez és az ágyásokhoz automata öntözőrendszer készül.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support