Félszáz kerületi tűzoltó kapott önkormányzati elismerést

Áldozatkész munkájának és magas színvonalú, odaadó szolgálatának elismeréseként összesen ötven tűzoltó részesült Újbuda Önkormányzatának támogatásában.

A fejenként nagyjából nettó 70 ezer forinttal járó jutalmak ünnepélyes átadására felsorakozott állományt Pócsik Attila, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó ezredese köszöntötte, külön is megköszönve az önkormányzat felajánlását, mivel – mint szavaiból kiderült – ilyen mértékű felajánlásra még nem volt példa. „Köszönjük ezt az óriási gesztust” – mondta.

Röviden szólt az állományhoz Dr. László Imre polgármester is, aki beszédében kiemelte, hogy bár ez egy szimbolikus jelentőségű támogatás egy rendkívül nehéz helyzetben, de a tűzoltók hivatása is azok közé tartozik, ahol az elvégzett munka tisztessége, becsülete és mennyisége anyagilag még nincs méltó módon honorálva.

A díjakat Pócsik Attila és Dr. László Imre Hintsch György alpolgármesterrel, valamint Molnár Máté tűzoltó őrnaggyal, a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőjével adta át, majd közösen bejárták a XI. kerületi tűzoltó laktanyát.

A ROVATBÓL