Félszáz kerületi tűzoltó kapott önkormányzati elismerést

Áldozatkész munkájának és magas színvonalú, odaadó szolgálatának elismeréseként összesen ötven tűzoltó részesült Újbuda Önkormányzatának támogatásában.

A fejenként nagyjából nettó 70 ezer forinttal járó jutalmak ünnepélyes átadására felsorakozott állományt Pócsik Attila, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó ezredese köszöntötte, külön is megköszönve az önkormányzat felajánlását, mivel – mint szavaiból kiderült – ilyen mértékű felajánlásra még nem volt példa. „Köszönjük ezt az óriási gesztust” – mondta.

Röviden szólt az állományhoz Dr. László Imre polgármester is, aki beszédében kiemelte, hogy bár ez egy szimbolikus jelentőségű támogatás egy rendkívül nehéz helyzetben, de a tűzoltók hivatása is azok közé tartozik, ahol az elvégzett munka tisztessége, becsülete és mennyisége anyagilag még nincs méltó módon honorálva.

A díjakat Pócsik Attila és Dr. László Imre Hintsch György alpolgármesterrel, valamint Molnár Máté tűzoltó őrnaggyal, a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőjével adta át, majd közösen bejárták a XI. kerületi tűzoltó laktanyát.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support