Izmok, csontok, szív, agy, vér

Body Worlds a plázában

Először látható Magyarországon a Body Worlds kiállítás. Budapesten már több bemutató futott Bodies néven, a mostani azonban az eredeti, Gunther von Hagens által az 1970-es években kidolgozott tartósítási eljáráson alapul, amely egyesíti a finom anatómiát és a modern polimerkémiát.

A tárlat november 16-án nyílt meg az Etele Plazában. Mint Tóth Gergely, a Concert Europe vezetője elmondta, a látogatók betekinthetnek az emberi test világába, kidolgozott részleteiben láthatják szerkezetét. A preparátumok megmutatják, hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek.

A világban eddig több száz ezer embert vonzó utazó kiállítás egyöntetű vélemények szerint mély nyomot hagy minden korosztályban. A Body Worlds a tudatos életre ösztönöz, hogy a látogatók nagyobb figyelmet fordítsanak egészségükre, felismerjék fizikai képességeiket, és elgondolkodjanak azon, mit jelent embernek lenni.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support