Közel ezer új fa a kerületben

Az idei őszi ültetési időszakban 250 fát telepítenek ki Újbudán, ezek már megérkeztek az Anna utcai depóba.

Számos helyen megkezdődött az ültető gödrök kialakítása, illetve a fák kihelyezése. A fiatal fák állománya 2020–2022-ben átfogó vizsgálaton esett át a kerületben, az esetlegesen elpusztult egyedeket új és egészséges példányokra cserélték. 2020 óta eddig összesen 747 fát ültettek, ezeknek csupán 5 százaléka nem eredt meg. Ez az arányszám kiemelkedően jónak számít, tekintve a kihívásokat jelentő aszályos időszakokat. Ezentúl is nagy figyelmet fordít az önkormányzat arra, hogy kiszolgálja a beérkező lakossági igényeket, és minél több fát tudjon telepíteni, hozzájárulva a negatív klimatikus hatások mérsékléséhez és az élhetőbb környezet megteremtéséhez. A most ősszel kihelyezendő 250 fával a 2020 óta ültetett fák száma 997-re nőtt a kerületben.

Újbuda ez évben is együttműködik a 10 millió Fa közösség helyi csoportjával, amelynek tagjai a kerülettől kapott fákat ültetik el az általuk választott helyszínekre.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support