Zöld irodák a gyakorlatban

A Követ Egyesület zöld irodáknak rendezett konferenciabeszélgetést, amelynek Újbuda Önkormányzata volt a házigazdája. A XI. kerületi Polgármesteri Hivatal az önkormányzatok között elsőként nyerte el – és nem csak egyszer – a Zöld Iroda minősítést.

A Budapesti Művelődési Központban zajló esemény célja az volt, hogy a résztvevők átadhassák egymásnak jó gyakorlataikat. Bakai-Nagy Zita alpolgármester a helyszínen hangsúlyozta: a hivatalban napi szinten kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a zöld iroda elvei a gyakorlatban is érvényesüljenek, és minden lehetséges módon törekednek a napi működés környezeti terhelésének csökkentésére. A zöld iroda programról és a minősítés folyamatáról Újbuda Önkormányzata egy kisfilmet készített, amely a jó gyakorlatokat is bemutatja. A kerekasztal-beszélgetésen olyan gazdasági szereplők is részt vettek, mint a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Fejlesztési Bank és a Földgázszállító Zrt.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support