A Cseriti házhoz megy az adományokért

„Kidobás helyett leadás” – ez a jelmondata az önkormányzat által támogatott Cseriti bolthálózat házhoz menő, begyűjtő szolgáltatásának, ami az őszi lomtalanítással indul útjára. Az adománybolt munkatársai elszállítják a feleslegessé vált, de jó állapotú tárgyakat, amelyeket aztán két újbudai üzletükben értékesítenek a piaci ár alatt. A felajánlott holmikkal civil szervezeteket is támogatnak.

A Cseriti adománybolt márciusban nyílt meg a Fehérvári út 168. alatt, ahol leadott használt holmikat értékesítenek tovább, elsősorban rászorulóknak. Ez azért is jó, mert a használt cikkek így körforgásban maradnak, és nem terhelik a környezetet. Sikerüket jelzi, hogy nyár végén a Lágymányosi utca 7. számban is nyílt egy Cseriti bolt. – Kimozdulni sem kell a lakásból, csak összegyűjteni a tárgyakat, és mi elszállítjuk. Így otthon felszabadul hely, a feleslegessé vált holmi pedig megtalálja azt, akinek szüksége van rá – mondta el a Cseriti bolthálózat stratégiai vezetője. Dísztárgyak, gyerekjátékok, konyhai felszerelések, ruhák, műszaki cikkek, könyvek, DVD-k és sport­eszközök – tulajdonosaik gyakorlatilag mindent elvitethetnek a Cseritivel, ami csak előfordul egy háztartásban, kivéve a bútorokat. Azokat bátran kirakhatják a ház elé a lomtalanítás kijelölt időpontjában.
Szeptember 21-én kezdődik a nagy újbudai lomtalanítás, ami az FKF mellett a kerületnek is hatalmas munkát jelent. – Az önkormányzat nem csupán a begyűjtés utáni takarítást végezteti el, de folyamatosan ellenőrzi, védi azokat a területeket, ahová ilyenkor a külső kerületekből és az agglomerációból érkezve sokan rakják le a szemetet illegálisan – jegyezte meg Bakai-Nagy Zita. Az alpolgármester szerint a Cseriti akciója nem is indulhatna jobbkor, hiszen ilyenkor mindenki pincétől a padlásig feltúrja a lakást, hogy megszabaduljon felesleges dolgaitól. A szolgáltatást igénylőnek pusztán annyit kell tennie, hogy felmegy a leadom.hu oldalra, ahol kitölt egy jelentkezési űrlapot, és várja az üzlet telefonhívását, amely során egyeztetik az elszállítás időpontját. (Személyesen is be lehet jelentkezni, a +36/20/290-3001-es telefonszámon.) A lomtalanítás végéig tartó bevezető kampány alatt a Cseriti akár egy doboz holmiért is házhoz megy. Az üzlet a lomtalanítás után – nagyobb mennyiségek esetében – állandó szolgáltatásként működteti tovább a programot.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support