Új dísz- és pihenőkert épül a Harcos téren

A Harcos tér felújítása során elbontják a már nem használt, régi, rossz állapotú elemeket, mint például a kerítés, a homokozó, illetve a virágágyások megmaradt szegélyei, az elgyomosodott gyöngykavics burkolat.

A meglévő növényzet megtartása mellett új dísz- és pihenőkert épül, körülötte szórt burkolatú járdával, ami hatékony vízelvezető. Hogy csökkentsék a Nagyszőlős út felőli forgalom zaját, egyedi, növényekkel befuttatott kerítést létesítenek.A park középső részén esőkertet alakítanak ki: a terep kismértékű süllyesztésével kavicsos, köves területet hoznak létre, ez nagyobb esőzések idején tárolni tudja az összegyűlő csapadékot, és lassan szikkasztja el. A görgetegkövekkel, sziklákkal tavacskát imitálva tipegősor és kis hidak épülnek, a meglévő vízparti növényzetet évelő virágokkal fogják helyettesíteni.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support