Madárhegy: közös fellépés

Madárhegyen már tíz éve mindenki tudja, hogy Hilton apartmanszálló fog épülni, azt viszont kevesen gondolták, hogy ilyen lassan, és ennyi bosszúságot okozva.

A területen tíz esztendeig egy kapavágás sem történt, másfél éve viszont fakivágásokkal és szabálytalanságokkal tarkított tereprendezésbe fogott a kivitelező. A helyiek már elfogadták, hogy beépül a környék, azt azonban nem, hogy a vállalkozó az eredeti talajszintnél tíz méterrel magasabbra töltötte fel a területet a kiásott körülbelül 100 ezer köbméter földdel, ami jogszabályellenes. Keller Zsolt képviselő a Védegylettel és a lakókkal összefogva márciusban beadványt írt a kormányhivatalnak, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az illegális tevékenységet, és szállíttassa el a földet. A féléves határidő lejárt, de a földkupacok csak még magasabbak lettek. A tiltakozók most újra a hivatalhoz fordulnak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support