Oktatási és szociális dolgozókat jutalmaztak a kerületi tanévzárón

Nem csak szóban ismerte el a XI. kerületben tevékenykedő óvodai és iskolai pedagógusok, szociális dolgozók idei munkáját Újbuda Önkormányzata. A tavalyi járványhelyzet és az idei menekültválság miatt gondterhelt 2021/22-es tanévet lezáró június 16-i ünnepségen díjazták az évek óta kimagaslóan helytálló kerületi közoktatási és szociális szakembereket.

A kerületi tanévzáró rendezvényen László Imre polgármester beszélt arról a hatalmas teherről, ami a kerületi intézmények munkatársainak vállára nehezedett az elmúlt időszakban. Elmondta, hogy bár ezt nem lehet eléggé meghálálni, az önkormányzat igyekszik lehetőségeihez mérten honorálni, ezért idén már 161 millió forinttal megemelte a cafeteriát a kerületi fenntartású intézményekben. Ez mintegy 100 ezer forint plusz juttatást jelent minden újbudai köztisztviselőnek és közalkalmazottnak.
Bakai-Nagy Zita alpolgármester beszédében az elmúlt esztendőre visszatekintve felsorolta az oktatási és szociális területen elvégzett fontosabb fejlesztéseket, majd megerősítette, hogy a kerület intézményei hibátlanul kezelték a járványhelyzetet, ráadásul kiválóan helytálltak a hirtelen jött ukrán menekültválságban is.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support