Újbudai Sportos Nap

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

Az első ízben meghirdetett Újbudai Sportos Nap! alkalmával bemutatkozhattak a kerületi fitneszklubok, edzőtermek és szabadidősport-egyesületek, vagy olyan csoportok, mint például az egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvendő Bikás parki pétanque-osok. Mint vezetőjük, a helyi pétanque-élet „lelke”, Perge Lola elmondta, ennek a sportnak már 8-10 éves múltja van a parkban. Ő maga kerületi lakos, és csapatával örömmel várja az érdeklődő újbudaiakat.
Nem maradtak el az élsportolókat, sőt, olimpikonokat felvonultató klubok sem, például a Lágymányosi Spari Vízisport, Diáksport és Szabadidő Egyesület, amely a válogatott versenyzők mellett amatőröknek, gyerek vagy szenior kajak-kenusoknak, sárkányhajósoknak is nagy lehetőségeket kínál. Ottjártunkkor Gergő Dominika foglalkozott éppen a résztvevőkkel. A klub fiatal edzője kiemelte, várják azoknak a 8-12 éves lányoknak és fiúknak a jelentkezését, akik szeretnének megismerkedni az evezéssel, a jó levegőn, napsütésben sportolással, a vízi élettel.
A programokon újbudai lakcímkártyával, illetve középiskolások esetében itteni intézmény diákigazolványával térítésmentesen vagy jelentős kedvezménnyel lehetett részt venni. A sportfoglalkozásokra, bemutatóórákra, valamint az ingyenes pályahasználatra láthatóan vevők voltak az újbudaiak. Sportnyelven szólva „a foglalkozás elérte célját”, így minden bizonnyal lesz folytatása.

N. A.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support