Újbudai Sportos Nap

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

Az első ízben meghirdetett Újbudai Sportos Nap! alkalmával bemutatkozhattak a kerületi fitneszklubok, edzőtermek és szabadidősport-egyesületek, vagy olyan csoportok, mint például az egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvendő Bikás parki pétanque-osok. Mint vezetőjük, a helyi pétanque-élet „lelke”, Perge Lola elmondta, ennek a sportnak már 8-10 éves múltja van a parkban. Ő maga kerületi lakos, és csapatával örömmel várja az érdeklődő újbudaiakat.
Nem maradtak el az élsportolókat, sőt, olimpikonokat felvonultató klubok sem, például a Lágymányosi Spari Vízisport, Diáksport és Szabadidő Egyesület, amely a válogatott versenyzők mellett amatőröknek, gyerek vagy szenior kajak-kenusoknak, sárkányhajósoknak is nagy lehetőségeket kínál. Ottjártunkkor Gergő Dominika foglalkozott éppen a résztvevőkkel. A klub fiatal edzője kiemelte, várják azoknak a 8-12 éves lányoknak és fiúknak a jelentkezését, akik szeretnének megismerkedni az evezéssel, a jó levegőn, napsütésben sportolással, a vízi élettel.
A programokon újbudai lakcímkártyával, illetve középiskolások esetében itteni intézmény diákigazolványával térítésmentesen vagy jelentős kedvezménnyel lehetett részt venni. A sportfoglalkozásokra, bemutatóórákra, valamint az ingyenes pályahasználatra láthatóan vevők voltak az újbudaiak. Sportnyelven szólva „a foglalkozás elérte célját”, így minden bizonnyal lesz folytatása.

N. A.

A ROVATBÓL