Kiváló edzők, kiváló sportolók

Dáma, kosárlabda, karate hozta az elismeréseket

– Egy helyi közösség, egy kerület életében különösen fontos, hogy figyelmet fordítson legjobbjaira, legyen szó a tudomány, a kultúra, vagy éppen a sport magas szintű művelőiről – hangzott el május 12-én, az Újbuda kiváló sportolója és az Újbuda kiváló edzője címek átadásakor. A Polgármesteri Hivatalban rendezett ünnepségen László Imre polgármester a kerületet képviselő kiváló sportembereket méltatta, majd Bakai-Nagy Zita sportért is felelős alpolgármesterrel közösen átadta a legjobbaknak járó kitüntetéseket.
Elsőként Köllner Ödön dámamester, felsőfokú sakkszakedző vette át elismerését. A Budai XI. Sportegyesület Szellemi Sport Szakosztályának vezetője tanítványaival a tavalyi dáma-világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett, öt további sportolója pedig az ifjúsági Eb-n zárt érmes helyen. Szintén Újbuda kiváló edzője lett Garai Péter kosárlabdaedző, a MAFC felnőtt férficsapatának vezetője. A Garai-gárda a 2020/2021-es NB I/B-s bajnokságban a harmadik helyen végzett, ezzel a műegyetemi alakulat lett tavaly a legjobb fővárosi együttes.
Újbuda kiváló sportolója címet kapott Módos Katalin Nikolett, aki a tavalyi shotokan karate-világbajnokságon egyéniben első, csapatban harmadik lett, az Európa-bajnokságon szintén két érmet nyert, továbbá a női csapattal arany-, a mixcsapattal bronzérmet hozott haza. Végül Köllner Barnabás dáma- és gómestert díjazták, aki dámában idén felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, és közel húsz világversenyen képviselte a XI. kerületet.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support