Közösségépítő kosárlabda

Három helyszínen négy korosztály tagjai mérkőzhetnek meg májusban az első alkalommal megrendezett Újbuda Streetball Fesztiválon. A nevezés díjtalan, a közösségi sportélmény garantált.

A májusi eseménysorozat kétéves tervezés után valósul meg – tudtuk meg Keller Zsolt ötletgazdától. Gazdagrét önkormányzati képviselője korábban maga is versenyszerűen kosarazott, a mai napig játszik, és megválasztása óta szerette volna az utcai kosárlabdát, egyúttal a városrészt bekapcsolni Újbuda sportéletébe. Eredetileg a Gazdagréti Közösségi Házzal közösen, közvetlen lakókörnyezetükben tervezték a fesztivált, időközben azonban kerületi szintű streetball-bajnoksággá nőtte ki magát, amelyet a jövőben évente szeretnének megrendezni. Az idei esemény fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt.
A viadal Gazdagrét (május 7.) mellett Őrmezőn (május 22.) és a Bikás parkban (május 29.) zajlik majd, a 3+1 fős csapatokban legalább egy játékosnak újbudai lakosnak kell lennie. Egyéb feltétel nincs, a részvétel díjtalan, nevezni a gkh@ujbuda.hu e-mail címre elküldött kitöltött jelentkezési lappal lehet, ez az esemény Facebook-oldaláról tölthető le.
A streetball gyökerei a ’80-as évek amerikai metropoliszaiba nyúlnak vissza. A sportág indulása óta a tömegek játéka, bárki beszállhat, hiszen nincsenek bonyolult szabályai, a cél a mozgás élvezete, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a közösségi élmény. Magyarországon 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda-bajnokságot.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support