A Mikulás volt a sztárvendég a Bikáson

Szánkózással és hóember­építéssel indult advent második vasárnapja a Bikás parkban. Leesett az első hó, így az újbudai adventi vásár közönsége tökéletes hangulatban várhatta a Mikulást. A gyerekek színpadi műsorokkal és játszóházzal hangolódhattak a nagyszakállú érkezésére, akivel még fotózkodni is lehetett.

Délelőtt rénszarvascastinggal indult a műsor, így a közönség többsége felszarvazva léphetett színpadra, remélve, hogy húzhatja majd kicsit a Mikulás szánját. De ez a móka is csak a várakozás izgalmát fokozta. Sok hívogatás után végre megérkezett a nagyszakállú, akit a gyerekek hol kitörő lelkesedéssel, hol megilletődve fogadtak. Egy-két jó szó, intelem és csokiosztás után a Mikulás átköltözött egy hatalmas karácsonyi ajándékdobozt formáló konténerbe, ahol kandalló előtt ülve fotózkodott a résztvevőkkel.
A gyerekek ezután a Mikulás-játszóház játékaival foglalhatták el magukat. Kipróbálhatták a célba dobást hógolyóval, a hóember-öltöztetést, a naphoz illő memóriajátékot, póniciklizni és hóember-lengőtekézni is lehetett. A Mikulás-kvízen ajándékot is nyerhettek, majd feladhatták kívánságaikat a Jézuska-postán.
Közben zajlott az élet a parkban felállított korcsolyapályán, a kerületiek számára ingyenes lehetőségért néha még sorban is kellett állni. A körzet önkormányzati képviselője, Budai Miklós – miután meggyújtotta advent második gyertyáját – úgy összegezte, hogy szerinte a legjobb döntés volt a vásárt a Bikás parkban megrendezni. – Közelebb akartuk hozni az ünnepet a kelenföldiekhez és az albertfalvaiakhoz, mert az Allee melletti vásár nem ér el minden kerületi lakót – tette hozzá. A látogatók a Bikás parkban is válogathattak a kézműves kiállítók, a finomságok készítői és az ajándékos faházikók kínálatából.

T. D.


Köszönjük a rászoruló gyermekek és a nagycsaládosok karácsonyához nyújtott nagylelkű támogatásokat:

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support