Pályázati felhívás a XI. kerületi lakóházak felújításának pénzügyi támogatására – 2021

A pályázatok benyújtásának határideje:folyamatos, de legkésőbb 2022. január 31. hétfő

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a XI. kerületi lakóházak felújításának pénzügyi támogatására – 2021



Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere (továbbiakban: Polgármester) a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata pénzeszközök átadásának, átvételének rendjéről szóló 25/2016. (XI. 22.) XI. ÖK és a lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának támogatásáról szóló 23/2015. (IV. 29.) XI.ÖK rendeletei alapján az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:


Pályázat célja: Az Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a XI. kerületi lakóépületek felújításának vagy korszerűsítésének (továbbiakban: felújítás) elősegítése céljából. A programra rendelkezésre álló összeg 78 millió forint.


Támogatható tevékenységek köre: A pályázat keretén belül a legalább 4 lakást tartalmazó lakóépületekben lévő alábbiakban felsorolt felújítási munkálatokra – amely lehet teljes vagy részleges – igényelhető támogatás:

A.)  A pályázat keretén belül a többlakásos lakóépületekben lévő alábbiakban felsorolt felújítási munkálatokra – amely lehet teljes vagy részleges – igényelhető támogatás:

  1. gázvezeték felújítás
  2. kémény felújítás
  3. tető felújítás
  4. gépészeti felújítás (kivéve liftek felújítása*)
  5. elektromos fővezeték felújítás
  6. homlokzatok felújítása (nyílászárók cseréjére, felújítására nem igényelhető támogatás, bejárati lépcső akadálymentesítése támogatott)

*Liftek felújítására csak az életveszélyes felújítási munkák elvégzésére határozat alapján kötelezett lakóépületek igényelhetnek támogatást.

B.)  Továbbá a panel, a közép- és nagyblokk, az alagútzsalus, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb előre gyártott (iparosított) technológia felhasználásával épült lakóépület energiatakarékos korszerűsítésére, (energia-megtakarítást eredményező) felújítására a következő célokra igényelhető támogatás:

7. épületgépészeti-rendszerek korszerűsítése felújítása,

Új szellőzőrendszer kialakítása, (lakásonkénti vagy központi) hővisszanyerős szellőzőrendszer kiépítése, vagy a meglévő szellőző rendszerek légtechnikai és tűzbiztonsági előírásokat egyaránt érvényre juttató felújítása, korszerűsítése a szükséges légcsere biztosítása érdekében. Ehhez kapcsolódóan, az aknák falainak megfelelővé tételét, lezárását, aknák szintenkénti szakaszolását, tűzgátló csappantyúk beépítését, valamint amennyiben műszakilag megoldható, a szellőzőcsatorna tisztítását is kötelezően el kell végezni.

8. Valamint a következő célokra nyújtható támogatás:

a) A lakások hőleadóinak egyedi szabályozásához szükséges berendezések (termosztatikus szelepek) lakásonkénti beszerelése.

b) A lakások egyedi hőfogyasztásának mérésére, vagy az épület hőfogyasztásának lakásonkénti költségmegosztására alkalmas mérőeszközök (hőmennyiségmérők, és/vagy költségmegosztók) beszerelése. A „smart metering” (okosmérés) rendszer teljes körű kialakítása.

c) Az épület közös tulajdonát képező fűtési rendszerének az átalakítása, ezen belül:

  • strangszabályozók beépítése vagy cseréje;
  • az egycsöves fűtési rendszer átalakítása a hőleadók elé beépített átkötő szakaszokkal, vagy az egycsöves fűtési rendszer helyett új, kétcsöves fűtési rendszer kialakítása.

Energia-megtakarítást célzó beruházásoknál csak olyan pályázat kaphat támogatást, melynek eredményeként a pályázat szerinti korszerűsítést követően a teljes épület, vagy teljes önálló fűtési egység valamennyi lakásában és közös használatban lévő fűtött helyiségben az önálló fűtési energiafogyasztás-szabályozás műszaki feltételei biztosítottá válnak.


Vissza nem térítendő támogatás mértéke:

Az igényelhető önkormányzati támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bruttó bekerülési költség maximum 40 %-a, de pályázatonként lakásszámtól függően legfeljebb a részletes pályázati kiírás szerinti összeg vehető figyelembe.


Pályázat célközönsége: Pályázatot nyújthatnak be az Önkormányzat közigazgatási határán belül elhelyezkedő társasházak és lakásszövetkezetek (továbbiakban: pályázók) a legalább 4 lakást tartalmazó épületeik felújítására.


A pályázatok benyújtásának határideje: folyamatos, de legkésőbb 2022. január 31. hétfő.


A pályázatok benyújtásának módja: A pályázat elsősorban postai úton nyújtható be a Lakásgazdálkodási Osztály részére címzett borítékban (1113 Budapest XI. kerület Zsombolyai út 4.)

A személyes úton érkező pályázat átvételére a 1113 Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. szám alatti épület recepcióján van lehetőség. Itt szakmai kontroll, kérdésfeltevési és módosítási lehetőség nem áll rendelkezésre, csak iratérkeztetés történik.


A pályázóknak lehetőségük van előzetes konzultációra telefonon, illetve tervezet megküldésére emailen.


Tájékoztatást ad:
  dr. Bartos Csilla 372-4631, email: bartos.csilla@ujbuda.hu

Kapitány Regina Anna 381-1385, email: kapitany.regina@ujbuda.hu


Pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei: A részletes pályázati kiírás és mellékletei letölthetők alább. Indokolt esetben, akadályoztatás esetén a nyomtatványok átvehetők az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (Zsombolyai út 4. portáján, valamint Bocskai út 39-41. recepcióján).


A pályázatok eredményhirdetése után a nyertes pályázókkal az Önkormányzat Támogatási Szerződést köt.


Szerződéskötési határidő: folyamatos, de legkésőbb 2022. április 29. péntek


Az elszámolás benyújtásának határideje: folyamatos, de legkésőbb 2022. november 30. szerda



Részletes pályázati kiírás
Pályázati adatlap
Nyilatkozat I pályázathoz
Nyilatkozat II összeférhetetlenségről
Nyilatkozat III gazdálkodási formáról
Adatlap a közgyűlési határozatokról
Tartalomjegyzék a pályázathoz
Nyilatkozat IV a szerződéshez
Tartalomjegyzék a szerződéshez
Beszámoló
Támogatás elszámolása
Tartalomjegyzék az elszámoláshoz


Budapest, 2021.


dr. László Imre
s.k.

polgármester

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support