Közterületi fejlesztések

Mintegy 12 600 négyzetméternyi kátyút javíttatott ki az önkormányzat Újbudán az ütemezett őszi munkálatok során; összesen 190 utcában, 1700 helyen számoltak fel úthibákat, 57 millió forintos költséggel. Az önkormányzat egész évben nagyjából 300 millió forintot fordít ilyen karbantartási munkákra – a kormányzati forráselvonások ellenére –, kiemelt figyelmet szentelve a helyiek által jelzett eseti út- és járdahibáknak, vízelvezetési problémáknak is.

Az elmúlt fél évben lakossági kérésre több járdaszakasz újult meg a kerületben, például a Lecke utcánál, a Péterhegyi úton, a Bali Sándor utcában, a Brassó úton, a Makó Pál utcában, a Neszmélyi úton, az Ózdi utcában és a Törökbálinti úton. Jelenleg is épülnek új járdák a Daróczi úton, a Vőfély utcában és az Ózdi utcában, és várhatóan még idén sorra kerül a Fadrusz utca, a Brassó út egy újabb szakasza, az Előpatak köz, valamint a Tömös utca. A járdafelújítások összesen 3450 négyzetmétert érintenek. A szakemberek a környezeti adottságokat és az utcaképet figyelembe véve használnak térkő burkolatot, illetve öntött aszfaltot. A Fegyvernek utcai parkolás rendezése és a Szerémi úti járdaépítések jövő májusig készülnek el.


A közeljövőben négy újabb madárhegyi földút kap szilárd burkolatot; a közműkiváltásokat, a közvilágítás fejlesztését és a csapadékvíz elvezetését is magukban foglaló munkálatok hamarosan megkezdődnek a Rupphegyi út, a Keltike lejtő, a Medvetalp utca és a Barackmag utca egy-egy szakaszán, és várhatóan jövő nyárra fejeződnek be.
A forgalomtechnikai változtatások részeként tíz helyszínre került Streetbútor kerékpáros szervizpont. A biciklisták újabb egyirányú utcákba hajthatnak be a másik irányból (Kocsis utca, Mohai utca, Petzvál József utca, Lágymányosi utca egy szakasza), a gyalogosok számára pedig a Prielle Kornélia utca–Sopron út, illetve a Hunyadi Mátyás út–Narancs utca csomópontban készült új átkelőhely. (Az első fél évben a Péterhegyi út–Kapolcs utca és a Brassó út–Tömös utca kereszteződésénél alakítottak ki gyalogátkelőhelyet.)
Sasadon a lakó-pihenő övezetbe vonást követően 54 fekvőrendőrt építtetett ki az önkormányzat, emellett rendezték a Higany utcai parkolást.
Új parkolásgátló oszlopokat helyeztek el az Ugron Gábor utca–Előpatak utcánál a vízelvezető árok mellett, a Fogócska, a Váli és a Regős utcában, máshol lecserélték a meglévőket (például a Bercsényi utca és a Váli utca sarkán). Több csomópontba raktak ki forgalomtechnikai tükröket, több helyszínre pedig ideiglenesen fekvőrendőröket építtetett ki az önkormányzat, illetve felújíttatta a régi, leromlott állapotú forgalomcsillapító küszöböket. Új parkoló épült az Etele út 60–66. alatti társasház mögött.


Az önkormányzat akadálymentesíttette a kerület több pontját, a babakocsival, illetve kerekesszékkel közlekedők könnyebben haladhatnak át például a Leiningen úton, a Baranyai utcában, az Egry József utca és a Stoczek József utca sarkon, valamint a Barázda utcában.
Vezessenek óvatosan, és ha balesetveszélyes úthibával találkoznak, jelezzék a 06/80/852-832-es zöldszámon!

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support