Kitüntették a Szomszédok alkotóit

,,1848 üzenete 2024-ben az, hogy szabadság csak akkor van, ha mindenki rendelkezésére áll.” Dr. László Imre polgármester szabadság köré épített beszéde után a kerület rangos kitüntetéseit osztották ki Újbuda Önkormányzatának központi megemlékezésén. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen a Nézőművészeti Kft. adott műsort.

– A világ forr, hazánk békétlen, honfitársaink milliói bizonytalanságban, félelemben élnek. Nem tud szabad lenni az, aki nincs biztonságban. Pedig ’48 hősei azt akarták, hogy mi szabadságban éljünk, hogy ismerjük fel a másik magyarban a barátot, és ne engedjünk az ,,úgysem sikerülhet” hangoknak – jelentette ki beszédében László Imre, majd úgy fogalmazott: 1848 a szabadságról soha le nem mondás mellett annak is a szimbóluma, hogy mi, magyarok összetartozunk. – A szabadság és hazaszeretet minden magyarban közös, ez az, amiből ma sem engedhetünk, ezzel tartozunk ’48 hőseinek és magunknak – tette hozzá. A nyitó beszéd után Scherer Péter rendezésében Ady/Petőfi címmel láthatott részleteket a közönség a Nézőművészeti Kft. előadásából.

Az ünnepségen László Imre és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át a Pro Urbe Újbuda kitüntetést, amely a kerület fejlődéséért, szellemi, anyagi javainak gyarapításáért végzett munka elismerése. Idén Balázs Gyula László, Újbuda képviselő-testületének egykori tagja, alpolgármestere és tanácsnoka érdemelte ki a díjat az egészségügy, a sport és a nemzetközi kapcsolatok területén végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért.

A rendezvényen elismerést kaptak azok is, akik a kerületi közösségek építésében, fejlesztésében végeztek kiemelkedő társadalmi munkát. László Imre és Barabás Richárd alpolgármester Pro Communitate Újbuda díjat adott át Bánfi Ilonának, a Ménesi Kulturális Utcabál főszervezőjének a rendezvény létrehozásáért, a városrész szereplőinek összefogásáért, a kerületben élő művészek szellemi örökségének ápolásáért. Kitüntetésben részesült a Szomszédok című teleregény produkciós csapata is. Az egykori stábot nem csupán Gazdagrét népszerűsítéséért, de a mai napig tartó közösségépítő tevékenységéért is díjazták. Az elismerést Bujtás János rendező vette át.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support