Online is intézhető a 2022. évi várakozási hozzájárulás

0
252

Az újbudai várakozási hozzájárulások 2022. évi hosszabbítása már intézhető. Amennyiben jelenleg is jogosult várakozási hozzájárulásra és kérelmet kíván benyújtani, kérjük, hogy azt a https://parkolas.ujbuda.hu/index.php/varakozasi-hozzajarulasok/ oldalon foglaltak szerint szíveskedjen megtenni.

Amennyiben saját üzembentartásában lévő gépjárműre vonatkozó lakossági várakozási hozzájárulását szeretné meghosszabbítani, és kérelme a https://parkolas.ujbuda.hu/index.php/online-varakozasi-hozzajarulas-igenylese/ oldalon leírtaknak megfelel, kérelmét az Ügyfélablak rendszerén – kizárólag a folyamat részeként történő bankkártyás fizetéssel – online is intézheti.

Jelenleg online azon ügyfelünk tud lakossági várakozási hozzájárulást igényelni, akinek:

– az állandó lakóhelye díjfizetős övezetben található, valamint

– a gépjármű a saját üzembentartásában van (a kérelmező szerepel a forgalmi engedélyben), és

– nincs másik gépjárműre vonatkozó érvényes várakozási engedélye (autócsere esetén).

Kérjük, hogy az adatok megadásánál ügyeljen arra, hogy azok pontosan megegyezzenek a Lakcímkártya, illetve Forgalmi engedély adataival.

Online igénylés esetén az eljárási díjat kizárólag bankkártyával, az OTP SimplePay rendszerén keresztül lehet kiegyenlíteni. Az eljárási díjról szóló számlát e-mailben küldjük meg. Az eljárási díj nem jár vissza a várakozási hozzájárulási kérelem elutasítása esetén.

Kérelme elfogadása esetén a várakozási engedélyt e-mailben küldjük meg.

A várakozási hozzájárulásokra vonatkozó további információk: https://parkolas.ujbuda.hu/index.php/varakozasi-hozzajarulasok/

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben

  • a gépjárműnek nem az igénylő az üzembentartója (céges gépjármű esetén: munkáltató, vagy lízingcég szerepel a forgalmi engedélyben); illetve
  • már rendelkezik érvényes várakozási hozzájárulással (autócsere esetén);

vagy

  • iskolai, bölcsődei, óvodai gyermekszállítási,
  • gazdálkodói,
  • egészségügyi,

várakozási hozzájárulásra vonatkozó kérelmet kíván benyújtani, úgy azt

  • elektronikusan a parkolas@ujbuda.hu e-mail címre megküldve,
  • személyesen az 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. szám alatti recepción,
  • postai úton az 1518 Budapest Pf. 10 postacímen teheti meg.

Amennyiben nem jogosult az online ügyintézésre (pl. céges gépjármű esetén), de kérelmét mégis online nyújtja be, az Ügyfélablak rendszere a kérelmét el fogja utasítni. A kérelem elutasítása esetén a befizetett 2.000 Ft összegű eljárási díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

A gyorsabb ügyintézés érdekében és a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet miatt kérjük, hogy amennyiben kérelme megfelel az online ügyintézés feltételeinek, lehetőség szerint szíveskedjen az Ügyfélablak rendszerét használni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét